Ajánlatok

Vadászlovaglás

Vadászlovaglás

Vadászlovaglás a Balaton-felvidéken

Gyakorlott lovasok számára az őszi vadászlovaglás jelenti a lovaglószezon befejezésének és az új szezon kezdetének méltó megünneplését. E hagyományos lovas program a régi korok lovas vadászatait eleveníti fel, melynek középpontjában ma már nem egy róka, szarvas vagy vaddisznó elejtése, hanem egy mintegy 25 km-es, akadályokkal nehezített terep végiglovaglása áll.

A háromnapos program első napján a lovasok próbalovaglás során megismerkednek, megbarátkoznak lovaikkal, és néhány könnyebb akadályon bizonyíthatják gyakorlottságukat.    

A második nap a vadászlovaglás napja. A vadászruhába öltözött lovasok felsorakoznak, és a szabályok ismertetését követôen a vadászmester irányításával a rókát jelképező lovas után indulnak. Az üldöző csapat elején a vadászmester és két segédje halad, akiket a lovaglás során megelőzni nem szabad. Az útvonal a legszebb és a legérdekesebb tájakon 50-70 cm-es, természetes akadályokon át vezet. Az útvonal felénél a lovasok és lovak szünetet tartanak, a lovasok hangulatos szabadtéri ebédet fogyasztanak el. A vadászlovagláson természetesen a lovasok családtagjai, barátai is részt vehetnek, ők fogaton kísérik a lovascsapatot.

A második szakasz végén a vadászmester jelzésére mintegy 600-800 m-es sima terepen a résztvevők versenyre indulnak a rókát jelképező vezető lovas vállára tűzött rókafarok megszerzéséért. Este vadászvacsora keretében összeül egy “bíróság”, amely ítélkezik a résztvevők felett a lovaglás alatt elkövetett kisebb-nagyobb szabálysértések miatt. A büntetést és bírságot többnyire helyben, a vacsora keretében egyenlítik ki.

Vadászlovas csomag:

  • 2 éjszaka szállás
  • pénteken 1-2 órás lovaglás és vacsora
  • szombaton vadászlovaglás reggelivel, piknik ebéddel, vacsorával
  • vasárnap reggeli
  • Díjmentes szolgáltatások:
    Wellness sziget (szauna, jacuzzi), medence (szezonális), gyermekpancsoló, gyermekjátszótér és homokos röplabda- focipálya, saját parkoló, kerti tűzrakóhely, hajszárító, ventillátor, bababarát szolgáltatásoz
    Szobákban: fürdőköpeny, szaunalepedő, minibár, internet, TV

Ár elátással, szállással és lóbérléssel: 69.900 Ft/fő/2éj
Ár ellátással, szállással, saját lónak boxbérléssel: 59.900 Ft/fő/2éj
Ár ellátással, szállással, lovaskocsin: 49.900 Ft/fő/2éj

A vadászlovaglásra 6-10 fős csoportok jelentkezését várjuk.

Egyéni érdeklődés esetén konkrét dátumokon induló csoportokhoz lehet csatlakozni.

Ajánlatkérés »