Lovaglás oktatás

Lovaglás oktatás

Lovaglás kezdőknek és haladóknak

Lovas iskola a Balatonnál megbízható lovakkal és képzett oktatókkal.

Színvonalas lovaglás oktatás gyerekeknek és felnőtteknek

Futószáras lovaglás:

6-8 éves kortól már elkezdődhet a gyerekek érdemi lovaglás oktatása, mely futószáras oktatással kezdődik.

Megbízható, edzett iskola lovaink állnak a lovasok rendelkezésére. Lehetőség van lovardánkban felnőttek futószáras oktatására is, előzetes egyeztetés alapján.

 • Futószáras oktatás: 6000 Ft/ 30 perc
 • Futószáras oktatás felnőtteknek: 6000 Ft/ 30 perc (90 kg alatt)

Osztályban lovaglás:

Haladóknak osztályban lovaglást ajánlunk lovas pályáink valamelyikén.

Lovardában lovaglás lehetséges egyedileg és csoportos oktatás keretében.

Minden eseteben csak megfelelő lovasképzettséggel vehetnek részt lovasaink az órákon.

 • Osztályban lovaglás: 6000 Ft/30 perc​

A nyári szezonon kívül május 31-ig és szeptember 1-től lehetőség van nem szállóvendégek számára is az Equitalban lovagolni. Kizárólag lovasbérlet megvásárlásával vállalunk külsős vendégeket. Tehát egyszeri alkalomra nincs lehetőség nálunk.

Kérjük olvassa el lovardai tájékoztatónkat!

Részletek

Bérleteink:

 • 10 alkalmas bérlet - nem szállóvendégek részére felhasználható 09.01-05.31. között: 60.000 Ft
 • 20 alkalmas bérlet - nem szállóvendégek részére felhasználható 09.01-05.31. között: 100.000 Ft

Pályáink:

 • 24 x 43 méteres lovaglópályával rendelkező fedett lovarda, homok-filc talajjal, polikarbonát felülvilágítókkal és világítással
 • 2 db 20 m átmérőjű, homokos körkarám
 • 20 x 40 m-es homokos pálya
 • 20 x 50 m-es homokos pálya

Elveink a lovas oktatásban:

Az Equital szinte kivétel nélkül egyedileg oktatja a lovasokat, nem jellemző az osztályban lovaglás. A lovasokat minden esetben a szabályos segítségekre tanítjuk, lovainkat is erre képezzük. Terepre az a lovas mehet, aki mindhárom jármódban biztosan irányítja és uralja a lovat. Nem azért mert a ló engedetlen lesz, hanem mert a táj adottságai alapján váratlan szituációk is előfordulhatnak, a vadak hirtelen megjelenésétől az extrém útviszonyokig.   A fentiekből következően fordulhatnak elő olyan helyzetek, mikor az akár hetente többször lovagló lovas értetlenül áll azelőtt, hogy nem javasoljuk számára a tereplovaglást. Nem fogadja el, hogy a tudása az átlagosnál nagyobb kockázatot jelent. Nem érdekünk bárki tudását kritizálni, bárki lelkesedését letörni, de a kockázat mindenképpen a miénk, még akkor is, ha sokan vállalnák, hogy bármilyen papírt aláírnak, amiben vállalják a felelősséget. Mivel a mi lovainkon és a lovardánkban lovagol, ez a felelősség nem átruházható.

De tegyük félre a jogi részét.  Az én lelkiismeretem nem viseli ezt a kockázatot. Nem szeretnék egyetlen szülő, rokon, férj, feleség elé állni azzal, hogy hozzátartozója sérülést, ne adj isten maradandó sérülést szenvedett, mert meggyőződésünk ellenére terepre vittük. A lovaglás e nélkül is kockázatos dolog. 

Klasszikus angol stílusú lovaglást oktatunk, lovainkat is erre képeztük. Más stílusban nem tudsz lovagolni nálunk.

Egy nap egyszer tudsz lovagolni.  Az Equitalban szem előtt tartjuk lovaink fizikai és lelki egészségét, ezért a hosszú távú használhatóságuk érdekében kénytelenek vagyunk korlátozni a napi munkamennyiséget.  Valamint azt szeretnénk, hogy az utánad következő vendég is kipihent, egészséges lovon tudjon lovagolni.  A vendégeink biztonsága után a lovaink egészsége a legfontosabb a számunkra. Ezért nem fogjuk hagyni, hogy akarva, vagy akaratlanul is kárt tegyél bennük. Fenntartjuk a jogot, hogy eldöntsük, hogy mi szolgálja legjobban a tudásod növelését. Hidd el, megvan hozzá a tapasztalatunk.

A magunk részéről mindent el fogunk követni, hogy több lovas tudással távozz tőlünk, mint amivel érkeztél, akár kezdő akár gyakorlott lovas vagy. Senkit nem veszünk félvállról, senki nem reménytelen. Sajnos a lovaglás tudománya nem könnyen megszerezhető, rapid, instant 21. századi dolog. Sok kitartás türelem, elszántság, ló iránti empátia szükséges hozzá. A ló nem bicikli, amit használat után falhoz támaszthatsz. 

Az alábbiak betartását kérjük Tőled:

 • A lovas felszerelésre vonatkozóan. Nem várjuk el a kifejezett lovas ruházatot, de zárt cipő és hosszú nadrág mindenképpen szükséges a lóra üléshez. A kobak viselése kötelező, de ha nincs, mi biztosítunk.
 • Kérlek a megbeszélt időpontban pontosan legyél ott az istállónál. Egyrészt mert a te késésed az utánad jövők időbeosztását is felborítja másrészt, kérem, tisztelj meg minket és a lovat azzal, hogy nem váratsz magadra.
 • Lovagolj vagy lazulj és igyál, de a kettőt kérlek ne keverd.
 • Kérjük lovaglás közben ne használd a mobiltelefonodat.
 • Légy őszinte magaddal és velünk szemben is a lovastudásodat illetően! Rengeteg kellemetlenségtől tudjuk megkímélni egymást. Mi mindenképpen azon leszünk, hogy többet tudj mikor hazamész.
 • Ha a súlyod meghaladja a 90 kg-ot, kérlek jelezd előre, hogy hozzád illő lovat kapj!
 • A lovasoktató, túravezető szava szent és megkérdőjelezhetetlen. Mindig a Te biztonságodat tartja szem előtt. Kérlek ne vitatkozz vele! Ő vállal felelősséget érted!
 • Mindezek betartása ellenére is történhetnek váratlan események, ezért javasolhuk, hogy nyaralásod idejére köss utasbiztosítást, mely kiterjed a lovaglásra is.