Étterem

Étterem

Az Equital étterme - Matild Kitchen

Éttermünkben, amit háziasszonyáról neveztünk el, a közvetlen környék és a Balaton-felvidék gasztronómiai alapanyagaiból készült ételeket készítünk.
Éttermünkben nem ragaszkodunk a klisékhez. Ételeinket környékből származó, friss, háztáji alapanyagokból készítjük. Az étterem fogásai a hagyományos magyar ízeket továbbgondolva az európai ízlésnek megfelelően készülnek. Választékunk igazodik a szezonalitáshoz és kérés esetén a vendégek igényeihez, étrendjéhez is.

Étlapunk

Szállóvendégeink napközben étlapunkról választhatnak frissen készülő könnyű ételeket. Vacsorára - étlapunk mellett - napi ajánlatunkban egy leves vagy előétel, egy házi specialitású főétel, és egy desszert szerepel. Étkezésiekhez kiváló minőségű kézműves, helyi borokat kínálunk, de megkóstolhatják a Balaton-felvidéki és badacsonyi borvidék borválogatásának egy-egy palackját is.

  • Reggeli (7.30 -10.00 óra között): svédasztalos büféreggeli, melyet a szobaár tartalmaz 
  • Napközben: a’la carte étlapról étkezhetnek vendégeink
  • Vacsora: 3 fogásos napi ajánlat (18.00-21.00 óra között): 3500 HUF/fő/éj, 12 év alatt 2500 Ft/fő/éj áron vagy a’la carte étlap

Reggeli

Gazdag svédasztalos reggelink a környékbeli és a sajátkészítésű ételeket kínálja. Sajtot és joghurtot, falusi sonkát és kolbászt veszünk. Saját főzésű lekvárokat, házi májast készítünk, melyeket a helyi gyümölcs, zöldség és a gyümölcslé, müzli, kukoricapehely egészít ki.

Félpanzió

Félpanziós ellátás esetén az étkezés a svédasztalos reggelit és a napi ajánlatban szereplő háromfogásos vacsorát tartalmazza. Napi ajánlatunkban egy leves vagy előétel, egy házi specialitású főétel, és egy desszert szerepel. Vendégeink emellett vagy helyett a’la carte étlapunkról is választhatnak.

  • 3 éves korig félpanziós ellátást csak külön kérésre számolunk.
  • 3-12 éves kor között a félpanziós árakat gyermekmenüvel számoljuk (2500 Ft/fő/éj). 
  • 12 éves kortól – ha a szülő másképpen nem kéri - felnőtt menüvel számolunk a gyermekeknek is (3500 Ft/fő/éj).

Fűszerkert

Fűszerkertünkben nyáron megtermeljük az ételeinkhez szükséges fűszernövényeket, melyek nem csak ízesítik, de díszítik is az ételt. Levendula, rozmaring, oregano, bazsalikom, citromfű, koriander, curry, majoránna, tárkony, zsálya, kakukkfű, menta terem nálunk.

Egyedi diéták

Ha Ön előre jelzi nekünk, szívesen alkalmazkodunk speciális diétájához. Laktózmentes, gluténmentes, vegetáriánus és vegán étrend nem jelent számunkra gondot, de egyéb allergiát is figyelembe tudunk venni ételeink elkészítésénél.