Nyaralás biciklivel

Nyaralás biciklivel

Biciklitúrák a Balatonnál

Biciklivel a Balaton-felvidéken

Azon vendégeink, akik a lovaglás mellett vagy helyett a biciklis túrák hívei, kítűnő helyszínre találnak a Balaton nyugati részén.

A strandok, a vulkáni tanúhegyek, a bortermő domboldalak, mind elérhetőek két keréken is az Equitalból kiindulva. A nyugat-balatoni régió a családi túrák mellett, a természetjáró és a kulturális örökségeket kedvelő turistáknak is kínál lehetőségeket.

Ha a Balatoni kerékpározásról van szó előszőr mindenkinek a Balaton-kör jut eszébe. Azonban nem csak ez a 200 km-es túra az egyetlen lehetőség a Balatonnál.

A Nyugat-balatoni térségben számos bicikli túrát alakítottak ki. Ezek mindegyike az Equitalból kiindulva is letekerhető.

Vidékünk az alábbi biciklitúrákat kínálja, melyekről bővebb információt és térképet a megadott túra nevére kattintva talál:

1. Biciklitúrák a Balaton körül

Ezek a túrák egy kis hajózás beiktatásával az északi és a déli part nyugati részét is bejárják.

Balaton túra A - 34,4 km - könnyű túra, családoknak is
Balaton túra B - 52,1 km - könnyű túra, családoknak is
Balaton túra C - 67,7 km - könnyű túra, hobbi bicikliseknek is
Balaton túra D - 40,4 km - könnyű túra, családoknak is

2. Biciklitúrák a Keszthelyi-hegységben

A Keszthelyi-hegységben kijelölt túrák komolyabb felkészültséget igényelnek, azonban változatosabb természeti és kultúrális értékekkel ismertetik meg a biciklis turistákat.A forgalomtól elzárt - kilátókkal tarkított - erdei utak valódi feltöltődést ígérnek.

Keszthelyi-hegység túra - 46,8 km - nehezebb túra, sportembereknek
Bakonyerdő túra - 30,2 km - közepes nehézségű túra, családoknak is

3. Biciklitúrák a Badacsony körül

A Balaton-felvidéki tanúhegyek között tekerve a balaton különleges panorámáiban, a szőlőhegyek domboldalaiban gyönyörködhetünk.

Badacsonyi kiskör (A) - 35,7 km - könnyű túra, hobbi bicikliseknek
Badacsonyi nagykör (B) - 41,5 km - könnyű túra, hobbi bicikliseknek

4. Biciklitúrák a Tapolcai és Káli medencében

A Tapolcai és Káli medence gyönyörű vidékét kisforgalmú autóutakon kerekezve járhatjuk be. Minden utunkba eső falu valami újat kínál, számos pihenési lehetőséggel. Az itt szervezhető túrákról hivatalos gyűjtőoldal még nem készült, de az interneten számos élménybeszámolót találhatnak vendégeink illetve az Equitalban térképes segítséget is nyújtunk. Ezeket a túráka családoknak kevsébé, inkább hobbi és sport bicikliseknek ajánljuk.

5. Fertő-tó Balaton Kerékpárút

A Fertő-tavat a Balatonnal összekötő kerékpár út olyan alsórendű mellékutak egymásrafűzésével jött létre, melyek forgalma lehetővé teszi a biciklis közlekedést.

Bővebb információt talál az interneten vagy nyaralása alatt az Equital Lovasudvar és Wellness Panzióban.